متن خبر

به گزارش سیتنا، خبرگزاری رویترز روز جمعه اول آبان ۱۴۰۵، در گزارشی اختصاصی به نقل از دو مقام ارشد امنیتی ایران نوشت که تهران برای هدف قرار دادن کابل‌های ارتباطی زیردریایی در خلیج فارس، در صورت ازسرگیری جنگ با آمریکا و اسرائیل، برنامه‌هایی را در نظر گرفته است.

بر اساس این گزارش، یکی از مقام‌های ایرانی اعلام کرده است که در صورت آسیب دیدن کابل‌ها، ممکن است از تعمیر سریع آن‌ها نیز جلوگیری شود؛ موضوعی که می‌تواند مدت اختلال در ارتباطات منطقه‌ای را افزایش دهد.

کابل‌های فیبرنوری زیردریایی از زیرساخت‌های اصلی انتقال داده در جهان به شمار می‌روند و بخش مهمی از ارتباطات اینترنتی بین‌المللی، تبادل اطلاعات تجاری و دسترسی به خدمات دیجیتال از طریق این شبکه‌ها انجام می‌شود.

آسیب به کابل‌های عبوری از خلیج فارس، بسته به تعداد مسیرهای آسیب‌دیده و ظرفیت مسیرهای جایگزین، می‌تواند بر کیفیت و پایداری ارتباطات اینترنتی کشورهای منطقه تأثیر بگذارد. با این حال، میزان پیامدهای احتمالی به وضعیت شبکه‌های ارتباطی و امکان انتقال ترافیک از مسیرهای دیگر بستگی خواهد داشت.

گزارش رویترز همچنین به احتمال تأثیرگذاری چنین اقدامی بر زیرساخت‌های دیجیتال منطقه اشاره دارد؛ زیرساخت‌هایی که برای فعالیت مراکز داده، خدمات ابری، سامانه‌های مالی و ارتباطات بین‌المللی اهمیت دارند.

با این حال، گزارش منتشرشده درباره برنامه‌ریزی احتمالی در صورت ازسرگیری درگیری‌های نظامی است و به معنای آغاز عملیات یا آسیب‌دیدن کابل‌های ارتباطی نیست. جزئیات مستقلی درباره زمان، مکان و نحوه اجرای احتمالی این برنامه نیز در گزارش ارائه نشده است.

انتهای پیام