متن خبر

به گزارش سیتنا، نامزدهای سیاسی آمریکا در حال طراحی و تنظیم پیام‌های انتخاباتی خود برای جلب نظر چت‌بات‌های هوش مصنوعی هستند؛ ابزارهایی که شمار بیشتری از رأی‌دهندگان برای دریافت پاسخ درباره مسائل سیاسی و مواضع نامزدها به آن‌ها مراجعه می‌کنند. اسنادی که رویترز مشاهده کرده، بخشی از راهبردهای این کارزارها را آشکار می‌کند.

در یکی از فایل‌های ارائه پاورپوینت، راهبردی برای مایک مینوگ، نامزد جمهوری‌خواه و رقیب مائورا هیلی، فرماندار دموکرات ایالت ماساچوست، پیشنهاد شده است. هدف این راهبرد آن بود که چت‌بات‌هایی مانند چت‌جی‌پی‌تی، کلود و جمینای، مینوگ را در موضوعات کلیدی به‌عنوان گزینه برتر معرفی کنند. این رویکرد فراتر از بهینه‌سازی سنتی برای موتورهای جست‌وجو است که نامزدها سال‌ها از آن استفاده کرده‌اند.

با تبدیل‌شدن هوش مصنوعی به یکی از منابع دریافت اخبار، کارزارهای انتخاباتی ناچارند تلاش بیشتری برای کنترل خروجی این ابزارها انجام دهند تا هنگام پرسش رأی‌دهندگان درباره اینکه کدام نامزد در موضوعاتی مانند مالیات، مسکن و امنیت عمومی عملکرد یا موضع بهتری دارد، نامزد موردنظر آن‌ها به‌عنوان گزینه پیشنهادی معرفی شود. برخی کارشناسان درباره راستی‌آزمایی اطلاعات و انتشار اطلاعات نادرست در کارزارهای انتخاباتی مبتنی بر هوش مصنوعی ابراز نگرانی کرده‌اند.

هزینه این خدمات، بسته به نوع فعالیت، از چند صد دلار در ماه برای پروژه‌های کوچک پایش هوش مصنوعی تا ده‌ها هزار دلار در ماه برای خدمات مشاوره‌ای و خرید رسانه متغیر است.

در ارائه پیشنهادی به کارزار مینوگ، توصیه شده بود صدها صفحه درباره سیاست‌ها و مواضع او ایجاد شود که برای هوش مصنوعی مناسب‌سازی شده باشند. همچنین پیشنهاد شده بود در وب‌سایت‌هایی که چت‌بات‌ها به‌طور مکرر به آن‌ها استناد می‌کنند، منابع و مطالب مرتبط منتشر شود. این طرح روش‌هایی را نیز برای رصد پاسخ چت‌بات‌های بزرگ به پرسش‌های سیاسی و تغییر نظام‌مند محتوا پیشنهاد می‌کرد تا پاسخ‌ها با برنامه‌های انتخاباتی نامزد مطابقت بیشتری پیدا کنند.

ایده اصلی این پیشنهاد آن بود که کارزارهای انتخاباتی، علاوه بر متقاعدکردن مستقیم رأی‌دهندگان، می‌توانند با انتشار اطلاعات در اینترنت و تغذیه دستیارهای هوش مصنوعی از داده‌های موردنظر خود، بر محیط اطلاعاتی تأثیر بگذارند؛ محیطی که تعیین می‌کند نامزدها چگونه توصیف، مقایسه و معرفی شوند.

جو بونیلا، مدیرعامل مشترک شرکت راهبردهای خلاقانه «رِلِنتلس اَوِرنس» در نیویورک که با شرکت‌ها و نامزدهای سیاسی در سطوح فدرال، ایالتی و محلی همکاری کرده است، گفت: «کارزارهایی که از آموزش برای تأثیرگذاری بر هوش مصنوعی استفاده می‌کنند، اکنون به واقعیتی تبدیل شده‌اند که با آن روبه‌رو هستیم و تا چرخه انتخابات سال ۲۰۲۸، که انتخابات ریاست‌جمهوری را نیز شامل می‌شود، این رویکرد همه‌گیر خواهد شد.»

او افزود: «مردم به‌طور فزاینده‌ای نمی‌توانند و در آینده نیز قادر نخواهند بود محتوای تولیدشده توسط سامانه‌هایی مانند کلود و چت‌جی‌پی‌تی را از محتوای تولیدشده توسط انسان تشخیص دهند.»

ارائه پاورپوینتی که برای کارزار مینوگ تهیه شده و رویترز آن را مشاهده کرده است، از مفهومی با عنوان «بهینه‌سازی برای موتورهای مولد» یا GEO نام می‌برد؛ رویکردی که می‌توان آن را نسل جدید بهینه‌سازی برای موتورهای جست‌وجو یا SEO در عصر هوش مصنوعی دانست.

در این پیشنهاد آمده است که شرکت مشاور، انتشار مطالب در وب‌سایت‌های معتبر و پربازدیدی را خریداری خواهد کرد که مدل‌های هوش مصنوعی از قبل به آن‌ها استناد می‌کنند. همچنین تولید محتوا در یوتیوب و ردیت و انتشار صفحات اختصاصی درباره موضوعات سیاسی پیشنهاد شده است تا این مطالب در پاسخ‌های چت‌بات‌ها بازتاب پیدا کنند.

در این سند آمده است: «وقتی کارزار آماده باشد، انتشار مطالب پولی را در وب‌سایت‌هایی با اعتبار دامنه بالا که مدل‌های زبانی بزرگ از قبل به آن‌ها استناد می‌کنند آغاز می‌کنیم؛ علاوه بر ردیت که در فرایند بازیابی اطلاعات، وزن نامتناسباً بالایی دارد.»

رأی‌دهندگان از چت‌بات‌ها سؤال می‌کنند

با افزایش حجم اطلاعات انتخاباتی در فضای آنلاین، حدود ۲۵ درصد از رأی‌دهندگان واجد شرایط، هنگام تصمیم‌گیری درباره رأی خود، از یک چت‌بات درباره نامزدهای سیاسی سؤال کرده‌اند. این آمار را کامرون هیکی، مدیرعامل «کنفرانس ملی شهروندی»، اعلام کرده است.

توماس هاول، مدیرعامل شرکت «ویزیجنت» مستقر در آستین تگزاس که سند راهبردی کارزار مینوگ را تهیه کرده است، گفت: «اگر اطلاعات درست را منتشر نکنید، چه کسی می‌داند موتورهای هوش مصنوعی به چه اطلاعاتی متکی خواهند شد.»

شرکت ویزیجنت در میان مشتریان خود شش کارزار سیاسی دارد، اما هاول حاضر نشد نام آن‌ها را اعلام کند. کارزار مینوگ نیز به تماس‌ها و ایمیل‌های رویترز برای اظهارنظر پاسخ نداد.

در ارائه تهیه‌شده برای کارزار مینوگ تأکید شده است که کارزارهای انتخاباتی اکنون باید برای تبدیل‌شدن به «گزینه پیشنهادی در پاسخ هوش مصنوعی» با یکدیگر رقابت کنند.

مگ شوِنزفایر از شرکت «کاکِس ای‌آی» که استفاده رأی‌دهندگان از هوش مصنوعی را رصد می‌کند، گفت: «ما تازه در آغاز این دوره جدید هستیم.»

به گفته او، تمرکز کارزارها در سال جاری بر این بوده است که اطمینان حاصل کنند وب‌سایت‌های خود نامزدها در نتایج چت‌بات‌ها ظاهر می‌شوند. بااین‌حال، او هشدار داد: «چت‌بات‌ها با لحنی بسیار قاطع و معتبر صحبت می‌کنند و می‌توانند حجم زیادی از اطلاعات را که راستی‌آزمایی نشده‌اند، دریافت کنند؛ بنابراین باید در برابر اطلاعات نادرست هوشیار باشیم.»

از بهینه‌سازی موتور جست‌وجو تا بهینه‌سازی موتورهای مولد

دستمزد متخصصان تأثیرگذاری بر هوش مصنوعی به شاخصی با عنوان «سهم از توصیه‌های هوش مصنوعی» وابسته است؛ یعنی اینکه چت‌بات‌ها چند بار یک نامزد را در پاسخ‌های خود معرفی می‌کنند.

وب‌سایت شرکت ویزیجنت نرم‌افزاری با هزینه ماهانه ۱۳۴ دلار ارائه می‌کند. این مبلغ برای مشتریان بزرگ‌تر که به خدمات طراحی و توسعه محتوای تحریریه‌ای نیاز دارند، می‌تواند به ۹ هزار دلار در ماه برسد.

هاول گفت هزینه خدمات سیاسی از ماهانه ۵ هزار دلار آغاز می‌شود، اما اگر خدماتی مانند تبلیغات پولی، خرید جایگاه انتشار محتوا، ارتباط با تأثیرگذاران یا سایر فعالیت‌های مبتنی بر پرداخت نیز به آن اضافه شود، هزینه‌ها ممکن است به ماهانه ۵۰ هزار دلار برسد.

او پیش‌بینی کرد با آغاز چرخه انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۸ پس از انتخابات میان‌دوره‌ای، این هزینه‌ها افزایش یابد. در سند پیشنهادی، حداکثر مبلغ پاداش موفقیت ۲۰۰ هزار دلار برای دستیابی به «برتری در یک حوزه» تعیین شده است.

شرکت «کمپ‌سایت» نیز گزینه‌ای برای نامزدهای ترقی‌خواه ارائه می‌کند. این شرکت که زیرمجموعه صندوق اقدام «ران فور سامتینگ» است، اعلام کرده به نامزدهای جوان‌تر برای رقابت در انتخابات شوراهای مدارس تا مجالس قانون‌گذاری ایالتی کمک کرده است.

کمپ‌سایت برای ارائه اطلاعات درباره آنچه مدل‌های زبانی بزرگ درباره نامزدها می‌گویند و نیز پیشنهادهایی برای تأثیرگذاری بر پاسخ‌های آن‌ها، ماهانه بین ۹ تا ۲۵۰ دلار از کارزارها دریافت می‌کند. هزینه خدمات برای کارزارهای ایالتی و فدرال به‌صورت اختصاصی تعیین می‌شود و شامل همکاری با یک متخصص راهبردی مشخص است.

جردن هاینز، مدیر فناوری ران فور سامتینگ، به رویترز گفت: «وقتی تابستان گذشته این پروژه را آغاز کردیم، پاسخ‌های هوش مصنوعی را درباره برخی از نامزدهای خود رصد می‌کردیم و می‌دیدیم مطالبی که در ردیت منتشر شده بودند، روز بعد در پاسخ‌های هوش مصنوعی ظاهر می‌شدند.»

او افزود: «امسال، آن نگرانی جدی که از آن می‌ترسیدیم، واقعاً محقق نشده است. به نظرم مدل‌های زبانی بزرگ در تشخیص اطلاعات دقیق و معتبر از اطلاعات نامعتبر عملکرد نسبتاً خوبی داشته‌اند.»

آماندا لیتمن، رئیس ران فور سامتینگ، نیز در پستی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد ده‌ها کارزار انتخاباتی از کمپ‌سایت استفاده می‌کنند و بیش از ۳۰۰ نامزد و سازمان در فهرست انتظار آن قرار دارند.

انتهای پیام