صرافی بزرگ رمزارز بایننس تایید کرد که هکرهای وابسته به کره شمالی در جریان یک عملیات مهندسی اجتماعی چندماهه و با استفاده از پروفایل‌های جعلی در شبکه‌های اجتماعی و وعده پیشنهاد شغلی، موفق شدند هفته گذشته رکورد سرقت ۶.۳ میلیارد دلار رمزارز را از سیستم‌های این شرکت به ثبت برسانند. این حمله که بزرگ‌ترین سرقت تاریخ صنعت رمزارزها محسوب می‌شود و جزئیات آن روز سه‌شنبه در بیانیه به‌روزشده بایننس در شبکه اجتماعی ایکس منتشر شد، بزرگ‌ترین صرافی رمزارز جهان را ناچار کرد برداشت دارایی مشتریان را در سراسر شبکه خود به حالت تعلیق درآورد.

به گزارش رسانه اخبار تکنولوژی تکنا، بر اساس بیانیه جدید بایننس، هکرهای کره شمالی در پوشش جذب‌کنندگان نیرو با یکی از مهندسان نرم‌افزار بخش کیف پول‌های این شرکت تماس گرفتند و پس از برگزاری دو جلسه مصاحبه از طرف یک شرکت صوری، از او خواستند فایلی را به عنوان تکلیف کدنویسی فرآیند استخدام دانلود کند. باز شدن این فایل که حاوی کدهای مخرب بود، به آلوده شدن لپ‌تاپ سازمانی این مهندس انجامید؛ بدون آنکه ابزارهای امنیتی بایننس قادر به شناسایی بدافزار باشند.

ایجاد این جای پا در شبکه بایننس به مهاجمان امکان داد به یک ابزار داخلی دست یابند که قابلیت کنترل رایانه‌های کاری دو مهندس دیگر در تیم کیف پول را فراهم می‌کرد. یکی از این دو مهندس ماه‌ها پیش‌تر، پس از جست‌وجوی نام یک نرم‌افزار در موتورهای جست‌وجو، ناخواسته نسخه‌ای دستکاری‌شده و حاوی بدافزار سرقت رمز عبور را دانلود کرده بود. هرچند بایننس لپ‌تاپ آلوده آن مهندس را تعویض کرده بود، هکرها با بهره‌گیری از اطلاعات کاربری سرقت‌شده او توانستند به رایانه مهندس سومی نفوذ کنند که به واسطه جایگاه شغلی خود، به سیستم‌های کنترل‌کننده میلیاردها دلار رمزارز دسترسی داشت.

پلیس فدرال آمریکا، اف‌بی‌آی، و بازرسان حوزه بلاک‌چین، کره شمالی را مسئول این سرقت معرفی کرده‌اند؛ کشوری که در سال‌های اخیر بارها به اجرای سرقت‌های کلان رمزارزی برای تامین مالی برنامه تسلیحات هسته‌ای تحت تحریم‌های بین‌المللی خود متهم شده است. به گفته بایننس، این شرکت پیش از این نیز با دست‌کم ۵۷ حمله مشکوک از سوی کره شمالی روبه‌رو شده بود که نشان‌دهنده تهدید مستمر بازیگران تحت حمایت دولت‌ها علیه صنعت رمزارز است.

محققان امنیت سایبری، دولت آمریکا و غول‌های امنیتی سال‌هاست درباره حملات طولانی‌مدت مهندسی اجتماعی هشدار داده‌اند که در جریان آن‌ها، هکرهای کره شمالی با استفاده از پرونده‌های هویت‌های سرقت‌شده شهروندان آمریکایی، خود را به جای سرمایه‌گذاران خطرپذیر، سرمایه‌گذاران و مسئولان استخدام جا می‌زنند تا کارکنان را به اعطای دسترسی به سیستم‌ها فریب دهند. در سال گذشته میلادی نیز حدود نیمی از کل نفوذهای سایبری به شرکت‌های فناوری آمریکایی به عوامل کره شمالی نسبت داده شد که در پوشش نیروهای دورکار فناوری اطلاعات و استخدام‌کنندگان جعلی فعالیت می‌کردند.

اکنون تمرکز اصلی بازرسان احتمالا بر این موضوع خواهد بود که هکرها با وجود هشدارهای گسترده و علنی درباره این تهدیدها، چگونه توانسته‌اند مهندس بایننس را به دانلود بدافزار متقاعد کنند و از ضعف‌های امنیتی شبکه داخلی این صرافی عبور کنند. هرچند این پرونده شیوه بهره‌گیری هکرهای کره شمالی از ترفندهایی مانند پیشنهاد شغلی را آشکار می‌کند، در نهایت مسئولیت جلوگیری از اجرای نرم‌افزارهای غیرمجاز یا غیرقابل اعتماد روی سیستم‌ها بر عهده خود شرکت است.

بایننس با تاکید بر اینکه چنین حمله‌ای نباید رخ می‌داد، اعلام کرد که پس از این سرقت امنیت شبکه خود را ارتقا داده است، از کارشناسان امنیت سایبری برای بررسی دقیق حادثه کمک خواهد گرفت و تدابیر امنیتی جدیدی را برای جلوگیری از تکرار چنین رخدادی به کار بسته است. با این حال، سخنگوی بایننس که نامی از او برده نشده است، ضمن ارجاع به بیانیه عمومی شرکت، از پاسخگویی رسمی به پرسش‌های رسانه‌ها درباره چگونگی جلوگیری از اجرای کدهای مخرب روی لپ‌تاپ کارکنان و همچنین انجام شدن یا نشدن ممیزی‌های امنیت سایبری توسط نهادهای ثالث پیش از وقوع این هک خودداری کرد.

پیشنهاد ویژه : تعمیر کامپیوتر